Kerek évfordulót ünnepelt a móricgáti református gyülekezet

Kerek évfordulót ünnepelt a móricgáti református gyülekezet. Hatvan évvel ezelőtt: 1957. november 10.-én szentelték fel református templomunkat.
Az évforduló alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak, utána pedig a móricgáti gyülekezet szeretetebéden látta vendégül a község lakóit, Szank-Kiskunmajsa-Móricgáti Református Egyházközség tagjait.

Az itt élőkben már 1943-ban megfogalmazódott a templomépítés gondolata, de az akkor szervezett gyűjtés eredménye a háború viszontagságai közepette eltűnt. A kitartó közösség 1954-ben ismét nekikezdett a tervezéshez és a gyűjtéshez és munkájukat siker koronázta, amely dr. Dobos Károly református lelkipásztor itteni szolgálatának is köszönhető. A hazai és külföldi segítséggel épült móricgáti Református Templomot 1957-ben szentelték fel.
A templom építésének történetéről „Hogyan épült meg a Móricgát-pusztai református templom az Úr 1957. esztendejében” címmel olvashatják Dr. Dobos Károly – a templom építőjének – beszámolóját.

Íme egy idézet a beszámolóból:

„A „testvérség temploma”
Most tehát elmondhatjuk, hogy templomunkat építette két világrész, 5 ország és 3-féle keresztény felekezet népe szép testvériségben. Amerikai tégla, orosz bádog. Nyugat és Kelet tudnak találkozni a Krisztusban.
Szolgálja e hajlék felebarátaink javát, a lelkek üdvösségét, Isten országának épülését nemzedékről nemzedékre.”


A címlapkép forrása.