Újabb nyertes Top Plusz pályázatok Bács-Kiskun megyében

Az új, TOP Plusz-programnak köszönhetően „Élhető települések” kategóriában 12 település fejlődhet tovább, folytatva az előző években megkezdett sikeres utat.
Új játszóterek épülnek Bácsszőlősön, Jászszentlászlón és Móricgáton, míg a pályázati forrásnak köszönhetően Bácsalmáson közösségi teret alakítanak ki. Kiskunmajsán a vasútállomás leromlott környezetét rehabilitálhatják 100 millió forintból. Kiskunhalason a régi városháza épülete és óvoda korszerűsödhet több mint háromszázmillió forintból.

2022. március 26-i döntés:
Az Élhető település kategóriában Móricgátra 20 millió forint támogatás érkezik.

Forrás: Bács-Kiskun megye weblapja

TOP-PLUSZ: ALÁÍRTÁK A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKET

Bács-Kiskun megye 41 települése nyert több mint 11 milliárd forintot az új pályázati ciklusban. A támogatási dokumentációkat kedden írták alá megyeháza épületében Kecskeméten. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mellett, Kicsiny László, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője, Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója, Dr. Ördögh Attila, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának irodavezetője, valamint a nyertes települések képviselői vettek részt. A majsai kistérség nyertes településeit Patkós Zsolt polgármester (Kiskunmajsa), Patyi Norbert alpolgármester (Jászszentlászló) és Csontos Máté polgármester (Móricgát) képviselték. Mint korábban hírül adtuk: Jászszentlászló önkormányzatának két pályázatát támogatják: az egyikre 63 millió forintot, míg a másikra 86,7 millió forintot kapnak. A pénzt az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, a faluközpont felújítására és játszótér építésére fordítják. Móricgáton játszótér épülhet az elnyert 20 millió forintból. Kiskunmajsa város önkormányzata a vasútállomás környezetének rehabilitációjára 100 millió forintot fordíthat.
A TOP Plusz elnevezésű pályázati programot a továbbiakban is a megyei önkormányzat koordinálja az előző időszak sikeres együttműködésének, eredményességének mintájára.

Forrás: Kiskunmajsa Város és Térsége @kvtmedia · Média- és hírszolgáltató