Újévi köszöntő

Kedves Móricgátiak!

Elődeink hittek a kimondott szó és kívánság erejében, ez az alapja az újévi köszöntés hagyományának.
Nem gondolom én sem másképpen, ezért a Móricgáton élő családoknak a leírt szó erejével kívánok örömteli, boldog Új Évet.

Mert bizony, ha vártuk, ha nem, bekopogott az Új Esztendő, minden reményével és bizonytalanságával együtt. Ilyenkor magunkban mérleget készítünk. Mit tettünk jót és mit felejtenénk? Egyik is, másik is megtörtént.
Köszönök mindent, amit kaptam a mögöttünk hagyott évben, a sok jó szót és támogatást a Móricgátiaktól, munkatársaktól, segítőktől, a családtól és minden jó érzésű embertől, akinek fontos településünk, az itt élő családok, emberek boldogulása.

Január elsején onnan folytatom, folytatjuk, ahol abbahagytuk a 2016-os évet. Megjavítjuk az Erdőszéplaki kövesutat, pályázati pénzből a művelődési ház és a faluház energetikai felújítása fog elkészülni. És ami a legnagyobb öröm a helyi lakosoknak: a Belügyminisztériumtól 150 millió Ft-ot kapunk a Jászszentlászló-Móricgát összekötő út javítására.
Az elmúlt 2016-os év is számos fejlesztést és örömet hozott a közösségnek: vásároltunk az ebéd szállítására egy új Fiat Doblo autót, elkészült a régóta tervezett karácsonyi díszkivilágítás, megkezdtük a volt tsz-lakótelepnél az útjavítást.
A sok feladat mellett továbbra is arra fogok törekedni, hogy Móricgát fejlődése, érdekérvényesítési lehetőségei bővüljenek, az itt élők életkörülményei javuljanak és szeressenek ebben a faluban élni.
Azt kívánom Móricgát minden lakójának, hogy a 2017-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen. A Jóisten őrizze meg a családunkat és az otthonunkat, legyen az Új Évben is lehetőségünk, hogy települési vezetőként, képviselőként, a polgármesteri hivatal és az intézményeink dolgozójaként, emberként a nehézségeink és gondjaink mellett örömmel, bizakodással és reménnyel élhessük meg a 2017-es esztendőt, hiszen:
„A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik, akik nem hisznek az életben, hanem azokon, akik hisznek benne.”
Én hiszek!

Csontos Máté
polgármester