Önkéntes pontok, sporthelyszínek

Könyvtár, Közösségi és Információs hely és Petőfi Sándor Művelődési Ház, Közösségi és Közművelődési Színtér

Móricgát kulturális ás sportéletében az elmúlt tíz évben gyökeres változások történtek. Az egykor működő Teleház és saját példányos könyvtár összeolvadt, és immár egy teremben szolgálja a számítógép használókat és könyvtári olvasókat az intézmény. A Kecskeméti Katona József könyvtárhoz csatlakozott intézményünk ezen része. Ennek köszönhetően új berendezési tárgyak és újabb könyvek kerültek és kerülnek folyamatosan az épületbe.
Mindezek mellett a Művelődési Ház jelleget továbbra is fenn tartottuk, programokat és rendezvényeket valósítottunk meg. Az épületben kapott helyet egy kondi terem is, amely a mozgás kedvelőinek nagy segítség.

Két évvel ezelőtt újabb változás következett, az intézményi nevünk tovább bővült, majd pedig teljes energetikai felújításon esett át az épület.

Megújultak a nyílászárók, a fűtés, szigetelve lett az épület. 2019-ben új tetőszerkezetet kapott az épület. További terveink, hogy a külső környezetet
is tudjuk fejleszteni, hiszen a tavalyi évben az udvaron lévő tekepályát újítottuk fel, a közeljövőben szeretnénk a kerítést korszerűsíteni, és új fákat ültetni.

A Művelődési Ház ad helyet a Móricgátért Egyesületnek, a Helyi Értéktár Bizottságnak, és a Móricgáti Berek Vadásztársaságnak is. Mindezek mellett a volt iskola épület is hozzánk tartozik, ahol állandó kiállításunk látogatható.
Feladataink sokrétűek. Részt veszünk a település aktív életében, rendezvényeket, programokat, kikapcsolódási lehetőségeket biztosítunk. Munkánk során próbálunk minden területnek teret engedni, hiszen egy épületen belül megtalálható a kultúra és a sport is. Nagy örömünkre szolgál, mikor nagyobb lélekszámú településekről is hozzánk fordulnak könyvet kölcsönözni, tőlünk érdeklődnek, hogy milyen lehetőségeik vannak a településen és vonzáskörzetében.

Forrás: http://sportelmenyekbacsban.hu/moricgat/